USAID BiH: Heroji BiH – Novinarka Željka Mihaljević iz Livna

USAID BiH: Heroji BiH – Novinarka Željka Mihaljević iz Livna
“Devedesetih godina prošlog stoljeća, u periodu urušavanja uspješnih poduzeća i institucija, ostala sam bez posla. Kako je novinarstvo, premda sam diplomirana politologinja, bilo moja velika ljubav, postala sam honorarna dopisnica iz Livna za zagrebački Večernji list.
.
Poslije rata sam, 1998., s dvojicom kolega i uz nesebičnu pomoć USAID-a osnovala ‘Radio Studio N’ Livno. Time je moj grad, ali i šire područje Hercegbosanske županije dobilo neovisnu medijsku kuću, istinitu informaciju, pravodobnu, bez političkog ili kakvog drugog utjecaja.
.
Bili smo zastupnici obespravljenih jer smo omogućavali slušateljima, radnicima, sindikatima, svima koji su imali problema da ostvare osnovna ljudska prava, da govore o tome i dođu do onih koji im mogu pomoći.
.
Zahvaljujući potpori USAID-a, radio je, unatoč brojnim pritiscima tadašnjih vladajućih struktura, napadima i verbalnim i fizičkim, na zadovoljstvo velikog broja naših sugrađana, opstao i 22 godine služi javnosti.
.
Sve ostvareno i naučeno kroz suradnju s USAID-om pratilo je, a i danas prati moju karijeru novinarke, volonterke u nevladinom sektoru, koordinatorice Koalicije za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“, članice županijskog Koordinacijskog tijela za prevenciju i borbu protiv obiteljskog i nasilja nad ženama.
.
Da bi ispunili preuzete obveze na putu ka EU treba nam poštenije i profesionalnije pravosuđe i javni sustav. Trebaju nam političari koji bi radili u interesu građana i države, a ne svom osobnom.
.
No, trebaju nam i građani s dovoljno hrabrosti da preuzmu svoju odgovornost i na izborima kazne one koji nisu opravdali njihovo povjerenje.
.
Sve ostalo imamo: zemlju prelijepu i prebogatu prirodnim resursima, poljoprivrednim zemljištem, vodom, obnovljivim izvorima energije, rudnim bogatstvom, ali i vrijedne i radišne ljude.
Svemu tome treba dati šansu!”
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial