Lopov ukrao bicikl Mate Rimca pa požalio: “Nema zafrkancije s našim biciklima”

PRIJE nekoliko mjeseci na predstavljanju u Njemačkoj ukraden je bicikl G6 koji proizvodi tvrtka Greyp Bikes, koju je osnovao Mate Rimac.

Poduzetnik iz Samobora sad je na Facebooku objavio da je bicikl pronađen i to zahvaljujući tehnologiji kojom je opremljen.

“Lopov je ukrao G6 na jednom od prvih događanja na kojima smo ga predstavili (u Njemačkoj). Sad, nekoliko mjeseci kasnije, bicikl je po prvi put ponovno bio online. Budući da je opremljen GPS-om i kamerama, točno smo znali gdje je. Čak smo gledali policajca kako dolazi po njega. Pouka priče: Nemojte se zezati s Greyp Bikesom”, napisao je Rimac.

Lani je ekipa iz Greypa zahvaljujući tehnologiji našla bicikl koji je nekoliko mjeseci ranije bio ukraden nogometašu Cescu Fabregasu.

Priča pomalo zvuči kao scenarij akcijskog filma. Naime, prije nekog vremena Greyp Bikes je kontaktirao muškarac te se požalio da je promijenio svoj pin na biciklu te ga zaboravio, a u isto mu se vrijeme pokvario i senzor za prepoznavanje otiska prsta.

Dominiku Vrbancu iz Greypa je ova priča odmah bila sumnjiva, no slijedio je proceduru te zatražio serijski broj bicikla. Muškarac mu je poslao serijski broj, a on je shvatio da je riječ o biciklu koji je kompanija poklonila upravo Cescu Fabregasu.

Počeo se raspitivati je li nogometaš možda prodao bicikl i doznao da nije, nego da mu je bicikl ukraden. Vrbanac je nakon toga odlučio da će bicikl vlasniku vratiti na bilo koji način te je s muškarcem razmijenio još mailova u kojima se muškarac počeo praviti da je upravo on slavni nogometaš. Dominik je slijedio igru i pravio se da mu vjeruje ne bi li dobio njegovu točnu adresu.

Sve je to trajalo oko mjesec dana dok napokon nije uspio dobiti adresu lopova te cijeli slučaj predao u ruke policiji koja je lopova zatim uhvatila.

Nažalost, bicikl je bio u veoma lošem stanju, a muškarac je uspio uništiti i cijeli dizajn specijalno izrađen za Fabregasa te je na bicikl stavio drugačiji logo.

Ukradeni bicikl zatim je dopremljen u Svetu Nedelju gdje ga je Greypov tim popravio i vratio pravom vlasniku.

Slavni nogometaš pohvalio je hrvatski tim i na svojim društvenim mrežama te im tako zahvalio na vraćenom biciklu. “Kakav odličan posao!” poručio im je uz fotografiju bicikla.

Index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.