Košarkašice Livna osvojile 3. mjesto na memorijalu ‘Davorin Popović Dačo’

Nakon što su u polufinalu izgubile od ekipe Mladog Krajišnika, košarkašice Livna jučer su u meču za treće mjesto bile bolje od tuzlanskoga Jedinstva rezultatom 64:58.

Jedinstvo je na ovoj turnir doputovalo u posljednjem trenutku, nakon što je ekipa Vodica iz Hrvatske otkazala sudjelovanje, a trenerica tuzlanskog kolektiva Mara Lakić – Brčaninović nakon utakmice kazala je Feni da nije nezadovoljna izvedbom svojih košarkašica.

”Nismo se pripremali za turnir jer smo dobili poziv na sam dan održavanja manifestacije, ali ne mogu biti nezadovoljna igrom i zalaganjem mojih košarkašica. Došli smo umjesto ekipe Vodica koja je otkazala sudjelovanje, a prihvatili smo sudjelovanje jer svi znamo tko je bio Davorin Popović. Ovaj turnir zaslužuje da bude na visokom nivou”, kazala je bivša košarkašica i čestitala ekipi Livna na pobjedi.

U finalnome meču sastaju se ekipe domaćina turnira Željezničara i banjalučkog Mladog Krajišnika. Trinaesti po redu turnir “Davorin Popović Dačo” svake godine organizira Ženski košarkaški klub Željezničar u znak sjećanja na legendarnog sarajevskog sportaša i pjevača grupe “Indexi”.

 

Fena