Jesen u BiH će biti toplija u odnosu na višegodišnji prosjek

Prema dostupnim prognostičkim materijalima kojima raspolaže Federalni hidrometeorološki zavod, jesen bi u našoj zemlji trebala biti nešto toplija u odnosu na višegodišnji prosjek. Ipak, to ne znači da neće biti izraženijih hladnijih razdoblja.  Istovremeno, mogući su i kraćai, izrazito toplija razdoblja, piše Klix.ba.

Hladnije razdoblje se očekuju početkom listopada i krajem studenog. Nešto više temperaturne vrijednosti u odnosu na srednju temperaturu zraka za višegodišnji prosjek očekuju se u drugoj polovini listopada i početkom studenog. Srednje minimalne temperature zraka bit će približne višegodišnjem prosjeku u listopadu i studenom.

Očekivane količine padavina tijekom jeseni trebale bi biti u granicama ili nešto ispod prosječnih količina za višegodišnji prosjek.  Do 20. listopada očekuje nas duže razdoblje stabilnih vremenskih prilika, nakon čega slijedi nestabilnije vrijeme praćeno padavinama.  U Bosni će se jutarnje temperature do 14. listopada kretati od 2 do 7, a u Hercegovini od 5 do 10 supnjeva. Dnevne bi trebale biti od 14 do 19, a na jugu od 17 do 22 stupnja.  Temperature će blago porasti od 15. do 24. listopada. Najniže u Bosni će biti od 7 do 12, a u Hercegovini 9 do 14, dok će dnevne temperature u Bosni biti do 22, a na jugu do 24 stupnja.